25 februarie 2011

Povestea trista






Totul  a inceput in Aprile 2010,cand urma unei raceli mai severe cu stari febrile de pana la 38,5,au inceput marirea in volum a ganglionilor din jurul gatului,partea din stanga fiind cea mai afectata(aceasi parte stanga de unde i s-a facut biopsia ganglionara).I s-a recomandat un tratament de 5 zile cu un antibiotic,dar dupa 3 zile ganglionii se umflasera alarmant.De urgenta au urmat alte analize suplimentare(RMN,analize de sange si binenteles biopsia ganglionara).

Rezultatul:Limfomul Non-Hodgkin de tip T,celule mari...

 S-a inceput imediat tratamentul citostatic nu inainte de a i se implanta un cateter,cu ajutorul caruia sa se poata administra mai usor,intravenos,medicamentele.Chiar si cu acest implant,a intampinat probleme,fiind necesara desfundarea lui,si asta deoarece intr-o noapte,sangele a refulat inapoi pe cablul perfuziei si s-a coagulat.

  La 6 saptamani de la inceperea protocolului terapeutic,numarul leucocitelor a scazut drastic pana la valoarea de 800,moment in care am plecat in Casablanca,la o clinica specializata pe probleme de hematologie,unde,desi i-au fost administrate antitermice si anumite antibiotice,nu s-a putut decat stabiliza temperatura undeva pe la 37,8.In cele din urma,la recomandarea unui doctor oncolog,a facut timp de 10 zile perfuzie cu un antifungic,reusindu-se redresarea problemei.

  La intoarcere a facut un prim scaner complet iar rezultatul a fost unul foarte bun!Lipsa totala a adenopatiilor!A mers mai departe cu chimio,cu nelipsitele injectii profilaxice in coloana,o data la 2 sapt...,pana am ajuns la finalul celor 3 etape ale protocolului dupa o perioada de 6 luni.

La 1 dec 2010 a efectuat un nou scaner complet,si de data aceasta am fost bucurosi sa primim un rezultat foarte bun!In acel moment,doctorul a trecut la faza urmatoare si anume o injectie sub-cutanata de methotrexate 25mg/1ml,timp de 4 saptamani.

La o luna dupa,in ianuarie 2011,a efectuat o ecografie abdominala si o radiografie pulmonara.Rezultate perfecte.A reluat ciclul de 4 injectii sub-cutanate...iar la finalul lor,in luna februarie...s-au depistat ganglioni mariti,nu mai mari de 10mm,abdominal.Am facut si un scaner iar in urma acestuia cel mai mare ganglion gasit in partea stanga a gatului,avea diametrul de 17mm...

In acel moment am stiut ca lucrurile nu stau deloc bine...doctorul ne-a explicat ca este imperios necesara o grefare de celule stem,nu inainte de demararea unei cure agresive de chimioterapie pentru curatarea corpului...

In prezent,Dutzu este tratat in Agadir,Maroc dar in foarte scurt timp va veni  in Romania,in Timisoara la
Centrul de Transplant din cadrul Spitalului de Copii "Louis Turcanu"  pentru ca cei de aici dispun de camere sterile si pentru ca profesionalismul lor,a facut ca multe lucruri considerate aproape imposibile,sa devina realitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu